پایان نامه بررسی ذخیره دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب اس
تاثیر فرایند مدیریت دانش بر اثر بخشی بانک رفاه کارگران
قسمتی از متن پایان نامه :
– عناصر اساسی مدیریت دانش
مدیریت دانش دارای چهار عنصر اساسیِ؛ دانش، مدیریت، تکنولوژی اطلاعات و فرهنگ سازمانی است که هر کدام میتواند نقش بسزایی در موفقیت یا شکست سازمانها داشته باشد(اخوان و همکاران، 1389).
نقش دانش در مدیریت دانش
دانش، دانستنیایی است که در تجربیات، مهارتها، قابلیتها، تواناییها، استعدادها، افکار، عقاید، طرز کارها، الهامات و تصوّرات افراد، موجود است و به شکل مصنوعات ملموس، فرایندهای کاری و امور روزمره یک سازمان، خود را آشکار میسازد. همانگونه که قبلاً نیز مطرح گردید، دانش دو نوع است عیان (صریح) و نهان (ضمنی). دانش صریح، دانشی است که مدوّن شده است و یا به فرمتهای خاصی ارائه شده است. به عنوان مثال؛ توضیح داده شده، ثبت شده و یا مستند شده است. بنابراین به آسانی میتوان دیگران را در آن سهیم نمود. دانش صریح میتواند در اشکال دستنامهها، روشکارهای نوشته شده، بایگانیهای تجاری، مجلّه یا مقالاتِ مجلهها، کتابها، صفحات وب، بانکهای اطلاعاتی، اینترنتها، ایمیلها، یادداشتها و منابع دیداری، شنیداری، تدوین شده باشد. هنگامی که دانش، مدوّن و کدگذاری شود، مصنوع دانش تولید میشود و این مصنوعِ دانش است که میتواند مدیریت گردد(خوانساری و حری، 1387).
امّا دانش نهان، دانش شخصی و ابراز نشدهای است که یک فرد دارد. دانشی است که در ذهن افراد یا در یادداشتهای شخصی و فایلهای کامپیوتری آنها مستقر است؛ همانند آگاهی از چگونگی چیزی، ترفندهای ظریف، بینش و نظری که میتواند مفید واقع گردد. به بیان سادهتر، دانش نهان، دانش و تجربهای است که یک فرد در طول سالها در تعامل با دیگران و یا از طریق آزمون و خطا بدست آورده است. دانشی که هرگز به طور کامل و قابل فهم برای دیگران بیان نشده است. طبق برآوردها هشتاد درصد دانش را دانش نهان یا ضمنی تشکیل میدهد. تقریباً تمامی فعالیتهایی که افراد درگیر آنند نیاز به ترکیبی از چند دانش نهان و عیان دارد. برای یک مدیریت دانشِ کار و اثربخش، تسخیر هر دو دانش، الزامی است. چالش واقعی دانش در توانایی تشخیص و تسخیر دانش نهان است به طوری که در هنگام نیاز، قابل بازیابی باشد. دانش عیان به آسانی قابل ثبت و انتقال است امّا تشخیص، تصرّف و انتقال دانشِ نهان،
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
هدف کلی:
شناسایی تأثیر فرایند مدیریت دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران .
اهداف جزئی:
- شناسایی تاثیر خلق دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر اشتراک دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر ذخیره دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر بهرهبرداری از دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران .
- شناسایی تاثیر تحصیل دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.