پایان نامه مدیریت:سنجش ذخیره دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران ج
تاثیر فرایند مدیریت دانش بر اثر بخشی بانک رفاه کارگران
قسمتی از متن پایان نامه :
– گرایشهای مدیریت دانش
از میان رفتن مرزهای زمانی و مکانی، به علّت نوآوریهایی بوده که در فنآوری ارتباطات صورت گرفته و این برگزیدن یک شیوه جدید از مدیریت دانش را آسان میکند. این نوآوریها فقط سیستم اطلاعات در سراسر یک سازمان را ساده نکرده، بلکه تقریباً آن را برای بقا و گسترش سازمان الزامی نموده است(اخوان و همکاران، 1389).
نظریههای سازمانی جدید که به تازگی در حال پیدایشاند و بر این موضوع تأکید دارند که تنها امتیاز رقابتی سازمانها در قرن بیست و یکم، دانش و چگونگی استفاده از آن است، به روشنی بر این مفهوم مهر تأیید میزنند که در حال حاضر دو گرایش عمده در مدیریت دانش وجود دارد؛
الف- سنجش سرمایه فکری سازمان: ایجاد معیارها، نسبتها و شاخصها.
ب- نگاشت دانش: ثبت دانستنیهایی که اشخاص به دست میآورند و انتشار آن در سراسر سازمان که عمدتاً از طریق فناوریهای اطلاعاتی صورت میگیرد.
مدیریت دانش، یک زمینه علمی است، لذا دارای مفاهیم و ایدههای مشترک با زمینهها و نظریههای گوناگون است.
مدیریت دانش و نظامهای پشتیبانی گروهی در مفاهیمی همچون کارکردن، تسهیم و تسهیل در گروهها و تیمهای کاری دارای نقاط مشترکند. افزون بر این، مدیریت دانش و استخراج دادهها در تعامل با یکدیگرند. در واقع، مدیریت دانش به ایجاد دانشی میپردازد که با شناخت ابزارهای خلّاقِ گردآوری دانش از دادههای موجود در پایگاههای داده میسّر میباشد (آذری، 1389).
2-1-16- عوامل مؤثر در طراحی استراتژی مدیریت دانش
از دیدگاه برخی از اندیشمندان و محققان به منظور طراحی و اجرای موفق استراتژی مدیریت دانش باید به عوامل متعددی توجه گردد که موارد زیر از جمله مهمترین آنها بشمار میآید:
انتظارات سازمان: استراتژیِ مدیریت دانش باید به آنچه که سازمان انتظار دارد به آن دست یابد، وصل باشد. در واقع باید انتظارت سازمان از مدیریت دانش و مزایای حاصل از آن، به درستی مشخص گردد. به عبارت دیگر باید هدف از طراحی و اجرای استراتژی مدیریت دانش به وضوح بیان گردد.
پشتیبانی مدیریت رده بالا: طراحی و اجرای استراتژی مدیریت دانش در وهله اول مستلزم تعهد و حمایت مدیریت عالی سازمان است. چرا که تا حمایت و پشتیبانی مدیران رده بالا نباشد، نمیتوان از موفقیت استراتژیها اطمینان حاصل نمود.
ارتباطات: یکی از مهمترین عواملی که عموماً کمتر هم مورد توجه قرار میگیرد، عامل ارتباطات است. از نظر کارشناسان و مشاوران مدیریت، اکثر سازمانها به علت فقدان ارتباطات صحیح در اجرای استراتژیها ناموفق بودهاند. مدیریت دانش نیز از این قاعده مستثنی نیست.
خلاقیت: پیامدهای خلاقیت در کسب و کار به نوع همبستگی ایجاد شده بین مدیریت دانش و مهارتهای پایداری در خلاقیت بستگی دارد. نقش خلاقیت در استراتژیهای مدیریت دانش بیبدیل است.
فرهنگ و کارکنان: ایجاد باور و اعتقاد به ویژه در میان کارکنان، نسبت به این که مدیریت دانش میتواند برای سازمان، مزیتهای رقابتی ممتاز بوجود آورد از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در واقع ایجاد فرهنگ مزبور نسبت به مزایای مدیریت دانش میتواند یکی از موارد مؤثر در موفقیت استراتژیهای مدیریت دانش محسوب گردد.
اشتراک دانش: قابلیت اشتراک دانش و مشارکت، همان چیزی است که سازمانها در آن دچار مشکلاند. چرا که کارکنان سازمانها عموماً از تسهیم و به اشتراکگذاردن تجربیاتشان، اکراه دارند. دلیل احتمالی این امر نیز این است که کارکنان ماهیتاً رقابتجو هستند، بر این اساس تمایل بیشتری به احتکار دانش دارند و از اشتراک دانش و تجربیات خود طفره میروند.
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
هدف کلی:
شناسایی تأثیر فرایند مدیریت دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران .
اهداف جزئی:
- شناسایی تاثیر خلق دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر اشتراک دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر ذخیره دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر بهرهبرداری از دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران .
- شناسایی تاثیر تحصیل دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.