پایان نامه ارشد مدیریت:ارائه ذخیره دانش بر اثربخشی بانک رفاه کار
تاثیر فرایند مدیریت دانش بر اثر بخشی بانک رفاه کارگران
قسمتی از متن پایان نامه :
نقش فرهنگ سازمانی در مدیریت دانش
طبعاً در اجرای موفقیتآمیز سیستم مدیریت دانش، عوامل متعددی نقش دارند که یکی از مهمترین آنها، فرهنگ است. فرهنگ در برگیرنده مجموعه اعتقادات و باورهایی است که در مجموع، رفتار افراد را شکل میدهد. بدیهی است که سازمانها اگر انتظار دارند که فرایند مدیریت دانش و مؤلفههای آن از قبیل؛ تشخیص، کسب، خلق، توسعه، اشتراک، بکارگیری و ارزیابی دانش در واحدها و قسمتهای مختلف آنها به درستی شکل گیرد باید تمامی افراد اعم از مدیران و کارکنان به این باور برسند که مدیریت دانش در تبدیل سازمان به یک سازمان ممتاز با مزیتهای رقابتی نقش تعیینکنندهای دارد و این میسر نخواهد شد مگر با آموزش و فرهنگسازی که در این فرایند باید مورد توجه قرار گیرد. باید کارکنان و دیگر اعضاء سازمان، آموزش دیده و درجه اعتمادشان نسبت به سازمان و مدیران افزایش یابد. چرا که بدون برخورداری از درجه بالایی از اعتماد متقابل میان کارکنان، آنها در مورد مقاصد و رفتارهای یکدیگر بدبین شده، دانش خود را با یکدیگر تسهیم نمیکنند(تولایی و رشیدی، 1389).
ایجاد روابط مبتنی بر اعتماد بین افراد و گروهها به تسهیل فرایند مدیریت دانش به ویژه تسهیم و خلق و کسب دانش کمک قابل توجهی خواهد کرد. زمانی که اعتماد در روابط میان افراد زیاد میشود، افراد بیشتری در فرایند تسهیم دانش، شرکت میکنند. فقدان اعتماد در بین کارکنان یکی از مهمترین موانع سیستم مدیریت دانش است، چرا که نبود چنین اعتمادی از تسهیم دانش و نهایتاً خلق دانش جلوگیری میکند(ربیعی و خواجوی، 1389).
مدیریت دانش به پرورش فرهنگی نوآورانه که در آن کارکنان دائماً به تولید ایدههای نو، خلق دانش جدید و ارائه راهحلهای تازه تشویق میشوند، نیاز دارد. از این جهت کارکنان باید اجازه سؤال کردن در مورد فعالیتهایشان را داشته باشند تا بتوانند این فعالیتها را با توانمندی کامل انجام دهند. در واقع با توانمندسازی افراد، آنها فرصت بیشتری برای کاوش در مورد دیدگاههای جدید خواهند داشت.
فرهنگ نوآورانه با عناصری همچون پویائی، کارآفرینی و خلاقیت شناخته میشود. در این نوع فرهنگ، اعضای سازمان تلاش میکنند تا خلاق و منعطف بوده و بتوانند پاسخگوی تغییرات محیطی سازمان باشند(ابطحی و صلواتی، 1388).
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
هدف کلی:
شناسایی تأثیر فرایند مدیریت دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران .
اهداف جزئی:
- شناسایی تاثیر خلق دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر اشتراک دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر ذخیره دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر بهرهبرداری از دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران .
- شناسایی تاثیر تحصیل دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.