دانلود پایان نامه تعیین خلق دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جن
تاثیر فرایند مدیریت دانش بر اثر بخشی بانک رفاه کارگران
قسمتی از متن پایان نامه :
طبقهبندی انواع دانش
انش مکانیزه
انش انسانی
دانش خودکار دانش مستند
منبع: (اقتباس از: امانتی، 1389)
در طبقهبندی دیگری که در خصوص انواع دانش صورت گرفته و به نظر جامعتر میآید، دانش به دو نوع صریح و ضمنی تقسیم شده است.
- دانش صریح[1]
دانش صریح یا آشکار، دانشی است که به آسانی قابل انتقال است، به طوری که میتوان به کمک یک سری از نشانهها همچون حروف، اعداد و … در قالب نوشته، صدا، تصویر، عکس، نرمافزار و یا پایگاه داده، آن را تدوین و کدگذاری نمود. دانش صریح، دانشی است بر پایه قانونمندی که با استناد به قوانین، فعالیتها را با واقعیتها منطبق میسازد. این دانش، در طراحی دادهها، شیوههای عمل استاندارد و ساختار داده بکار میرود. این دانش، سازمان را قادر میسازد تا از سطح معینی از کارآیی و کنترل، رضایت داشته باشد. معمولاً دانش صریح در سازمانها به شکل قوانین و برنامهها و رویههای روزمره در میآیند که بر اساس آن، هر یک از کارکنان به انجام وظایف خود مشغول میشوند. این نوع از دانش به آسانی مبادله میشود. در این نوع از دانش میتوان مفاهیم و عقاید اصلی را یادداشت نموده و سپس آنها را از شخصی به شخص دیگر منتقل کرد (کریمی، 1387: 4)
- دانش ضمنی[2]
دانش ضمنی یا پنهان، دانشی است ذهنی و شخصی، که به آسانی قابل بیان، انتقال، اشتراک و فرموله کردن نیست.
بینش، بصیرت، شعور و درک شخصی، ترفندها و فوت و فنهای بکار گرفته شده توسط هر کس در حوزه دانش ضمنی او قرار دارد. دانش ضمنی به سادگی قابل کدگذاری و تبدیل به قوانین و دستورالعملها نیست و از طریق مشاهده و تقلید به دستمیآید.
دانش ضمنی از طریق مهارت کارکنان و از راه تجربه به دست میآید. در واقع دانش ضمنی، یک دانش شخصی است و انتقال آن به وسیله سنت و تجربیات مشترک صورت میگیرد و اگر به صورت همهجانبه در نظر بگیریم به عنوان یک حرفه میباشد.همچنین، طرح کارآموزی و آمــوزش ضمن کار.
دانش ضمنی، کارآیی را تضمین میکند. یعنی در صورتی که در سازمان، کارها به درستی انجام شود، آن سازمان میتواند به اهداف خود دسترسی یابد. ضمن این که باید در نظر داشت که این دانش میتواند زمینه خلاقیت و نوآوری را نیز مهیا سازد. بر این اساس، سازمانها باید یادگیری دانش ضمنی را برای افزایش مهارت و ظرفیت خلّاق کارکنانشان، تشویق نموده و دانش صریح را برای نهایی کردن کارآیی به کار گیرند. در نتیجه، سازمان میتواند به دانش سوم یعنی دانش جامعتر دست یافته و تمامی منابع هوشمند جهت رسیدن به کارآیی را ایجاد و منسجم نماید.
[1] – Explicit Knowledge
[2] – Tacit Knowledge
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
هدف کلی:
شناسایی تأثیر فرایند مدیریت دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران .
اهداف جزئی:
- شناسایی تاثیر خلق دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر اشتراک دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر ذخیره دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر بهرهبرداری از دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران .
- شناسایی تاثیر تحصیل دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.