پایان نامه ارشد مدیریت:تاثیر فرایند مدیریت دانش بر اثربخشی بانک
تاثیر فرایند مدیریت دانش بر اثر بخشی بانک رفاه کارگران
قسمتی از متن پایان نامه :
مقدمه
امروزه یکی از با اهمیتترین سرمایههای یک سازمان، کارکنان هوشمند و با دانش آن هستند که با خلق فرآیندهای سازمانی نوین، فناوریها و توسعه محصولات جدید، سازمان را به مزیت رقابتی پایدار رهنمون میشوند. تلاشهای نوآورانه در سازمانها نتیجه سرمایهگذاری در فرآیند یادگیری و ارتقاء مدیریت منابع انسانی و مدیریت دانش است. سازمانها میتوانند با مدیریت خلاقانه دانش و بهکارگیری نوآورانه فناوری اطلاعات، این امکان را برای کارکنان خود به وجود آورند تا در مسائل سازمانی که نیاز به راهحلهای جدید دارند به تجربیات خود تکیه نمود و با رشد در مسیر یادگیری، سازمان را یاری رسانند(تبریزی و رحیمی، 1387: 53).
در واقع مدیریت دانش با ایجاد و توسعه دارائیهای دانش در یک سازمان درصدد دستیابی به فراتر از اهداف است که این خود مستلزم فعالیتهایی همچون شناسایی، ایجاد، توسعه تشریک و تسهیم و بهکارگیری دانش است. اینکار نیازمند سیستمهایی جهت ایجاد و نگهداری منابع دانش، پرورش و تسهیم دانش و یادگیری سازمانی است. در این راستا طبعاً سازمانهایی موفق خواهند بود که به دانش به عنوان یک دارایی مینگرند و ارزشها و هنجارهای سازمانی که موجب حمایت از ایجاد و تشریک دانش میشود را توسعه میدهند. یعنی تلاش میکنند تا کانون توجه خود را معطوف نگهداری و راهبری دانش نموده و ضمن دسترسی به دانش موجود، زمینه را برای ایجاد، تسهیم و بکارگیری دانش نو و جدید فراهم نمایند، تا از این طریق ضمن کاهش زمان توسعه فراوردهها و خدمات جدید و حداقل نمودن هزینههای طراحی و توسعه، بتوانند خود را به یک سازمان هوشمند و یادگیرنده تبدیل کنند. سازمانی که همواره در جهت دستیابی به فراتر از اهداف تلاش کند و بهرهوری خود را هر لحظه ارتقاء بخشد. بدیهی است که این وضعیت برای سازمانهای خدماتی همچون بانک از اهمیت دو چندانی برخوردار میباشد(تولایی، 1389).
2-1- بخش اول: ادبیات تحقیق
2-1-1- مفهوم دانش
حجم وسیعی از اطلاعات و دانشی که بشر امروزه در اختیار دارد در قرن بیستم حاصل گردیده است. رشد دانش در دهههای اخیر بسیار سریع اتفاق افتاده است، به طوری که هشتاد درصد از یافتههای فناوری دانش و نود درصد از کل دانش و اطلاعات فنی جهان در چهار دهه گذشته تولید شده است. دانشی که به طور متوسط هر پنج سال و نیم، دو برابر و در هر چهار سال، کهنه میشود. امروزه دانش به عنوان یک منبع ارزشمند و استراتژیک و به عنوان یک دارایی قابل رقابت در سازمانها مطرح میباشد. از این جهت ارائه محصولات و خدمات با کیفیت، بدون مدیریت و استفاده صحیح از این منبع ارزشمند، امری سخت و ناممکن است. بنابراین سازمانها باید بدانند که مجموعه دانش مشترک سازمان چیست و چگونه باید آن را مدیریت نمود تا حداکثر بهرهوری و موفقیت حاصل گردد. بدیهی است شناخت و تعریف صحیحِ مفاهیم اولیه داده، اطلاعات و دانش نخستین گام در این راستا محسوب میگردد.
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
هدف کلی:
شناسایی تأثیر فرایند مدیریت دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران .
اهداف جزئی:
- شناسایی تاثیر خلق دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر اشتراک دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر ذخیره دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.
- شناسایی تاثیر بهرهبرداری از دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران .
- شناسایی تاثیر تحصیل دانش بر اثربخشی بانک رفاه کارگران جنوب استان تهران.