پایان نامه تعیین رفتار شهروند سازمانی مبتنی بر بعد جوانمردی بر ک
تاثیر رفتار شهروندی سازمانی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی با توجه به نقش میانجی تسهیم دانش( موردمطالعه بانکهای دولتی
قسمتی از متن پایان نامه :
عوامل انسانی موثر بر تسهیم دانش
تسهیم دانش انتشار داوطلبانه مهارتها و تجارب اکتسابی به سایر بخشهای سازمان است. با اینکه دانش در سه سطح فردی، گروهی و سازمانی موجود است، تسهیم دانش در سطح فردی برای سازمان مهمتر است چرا که دانش سازمانی بر پایه دانش افراد شکل میگیرد. دانش فردی اگر قابل دسترس و استفاده توسط افراد دیگر نباشد تاثیری بر سازمان نخواهد داشت (لو و نگی 2008).
در سطح فردی ، موانع تسهیم دانش بر دو نوعاند: موانعی که بر توانایی اشتراک دانش تاثیرگذارند و آنهایی که بر اشتیاق انجام کار تاثیر میگذارند. توانایی بر اشتراک دانش عمدتا به استعداد فرد در تاثیرات و رفتار اجتماعی او بستگی دارد. از طرف دیگرف اشتیاق تحت تاثیر عوامل متعددی قرار میگیرد (پروست، روب و رومهارت 1385 :238). از جمله عوامل فردی موثر بر تسهیم دانش ویژگیهای شخصی افراد است.
مطالعات مختلف نشان میدهد که ویژگیهای شخصیتی افراد بر تسهیم دانش بسیار موثر است که در ذیل به تعدادی از این ویژگیها اشاره میگردد:
- نوع دوستی
بسیاری از افراد تنها برای موفقیت شرکت و یا ارضای انگیزش درونی خود در خصوص کمک به دیگران دانش خود را عرضه میکنند. انگیزه عرضه دانش در آنها ناشی از عشق به رشته علمی و درجاتی از نوع دوستی است. آموزش و تدریس نوعی انتقال دانش بر پایه نوع دوستی است. شرکتها نمیتوانند خالق چنین انگیزههایی باشند ولی میتوانند مشوق شکوفایی یا سرکوبگر آن باشند. نوع دوستی در دانش، امری ضروری، واقعی و قابل تشویق و گسترش است. در سازمانهایی که افراد خوب و درستکار را استخدام کرده و با آنها به خوبی رفتار میکنند، خیرخواهی رونق مییابد (دوانپورت و پروساک 1379: 66).
- سازگاری
افراد با سازگاری بالا کمهربان، باگذشت، مودب، آماده خدمت، بخشنده، گشادهرو و یاریرسان هستند، آنها نوعدوستانه، دلسوزانه و مشتاقانه به دیگران کمک میکنند و بیشتر به دنبال تعاون و همکاری هستند تا رقابت با همدیگر.
- وظیفهشناسی
افراد با وظیفهشناسی بالا امین، مورد اعتماد، پاسخگوف منظم، سختکوش و توفیقطلب هستند. تاثیر مثبت این افراد بر عملکرد شغلی در متون مختلف بسیار مورد تاکید قرار گرفته است. افراد با وظیفهشناسی بالا بیشتر علاقمندند دانش خود را در جهت تسهیم با دیگران مستندسازی و مکتوب کرده و دانش خود را به منظور استفاده از دیگران وارد بانکهای اطلاعاتی کنند، بنابران افراد میتوانند وظیفه مستندسازی و ورود اطلاعات به پایگاه اطلاعاتی دانش و حفاظت از این پایگاه را برعهده گیرند. این ویژگی نیز یکی از ابعاد رفتار شهروندی سازمانی محسوب میشود.
عوامل زمینه/ محیطی
مانند بافت سازمانی ( ساختار، حمایت مدیرت، پاداشها و مشوقهاف فرهنگ و جو سازمانی، ویژگیهای رهبری و زمینه تاثیری رودرو-انلاین)، ویژگیهای میان فردی/تیمی (شبکههای اجتمماعی، تنوع/ تفاوت) و ویژگیهای فرهنگی (جمعگرایی).
عوامل ادارکی/انگیزشی
مانند باورها در خصوص مالکیت دانش، ادراک منافع و هزینهها و ادراک عدالت و همینطور اعتماد، هزینههای اجتماعی، سطح اعتماد و انسجام تیمی سبکهای رهبری.
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
.تعیین تاثیر رفتار شهروندی سازمانی مبتنی بر بعد نزاکت بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی
2?تعیین تاثیر رفتار شهروند سازمانی مبتنی بر بعدنوع دوستی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی
3?تعیین تاثیر رفتار شهروند سازمانی مبتنی بر بعد جوانمردی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی
4?تعیین تاثیر رفتار شهروند سازمانی مبتنی بر بعدوظیفهشناسی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی
5?تعیین تاثیر رفتار شهروند سازمانی مبتنی بر بعد آداب اجتماعی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی
6?تعیین میزان میانجی گری تسهیم دانش در خصوص تاثیر عوامل پنج گانه رفتارشهروند سازمانی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی