دانلود پایان نامه تعیین رفتار شهروند سازمانی مبتنی بر بعدنوع دوس
تاثیر رفتار شهروندی سازمانی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی با توجه به نقش میانجی تسهیم دانش( موردمطالعه بانکهای دولتی
قسمتی از متن پایان نامه :
پیامدها و نتایج رفتار شهروندی سازمانی
رفتار شهروندی سازمانی، بهرهوری کارکنان و گروههای کاری، تاثیرات، همکاری و کمکهای بین کارکنان را افزایش میدهد؛ کار تیمی را تشویق میکند؛ نسبت اشتباهات را کاهش میدهد و مشارکت و درگیر شدن کارکنان را در مسائل سازمان، افزایش میدهد و بطور کلی جو سازمانی مناسبی را فراهم میآورد. رفتار شهروندی سازمانی از طریق اثرگذاری بر عوامل درون سازمانی از قبیل جو سازمانی، بهبود روحیه، افزایش تعهد سازمانی، رضایت شغلی، کاهش نیات ترک شغل، کاهش غیبت و رفتارهای مخرب شغلی و نیز با تاثیرگذاری بر بهبود عوامل برون سازمانی همچون رضایت شغلی، کیفیت خدمات و نیز وفاداری مشتریان، موجب تعالی کیفیت عملکرد کارکنان میشود (کاسترو و همکاران 2004).
جوهرهی کلیدی در تعریف اورگان از رفتار شهروندی سازمانی این است که چنین رفتاری اثربخشی سازمانی را افزایش میدهد. مطالعات تجربی مختلفی که در این زمینه انجام شده ( بورمن و موتویلدو [1]1993؛ اورگان و کنوسکی[2] 1989؛ جورج و بتن هنسن[3] 1991). ضمن تایید مطالب بالا فوق، دلایل مختلفی را که رفتار شهروندی سازمانی ممکن است بر اثربخشی سازمانی تاثیرگذار باشد، بیان میکنند. با توجه به این مطالب میتوان برخی از زمینههایی را که رفتار شهروندی سازمانی به موفقیت سازمانی کمک میکند، در قالب موارد زیر خلاصه نمود:
- افزایش بهرهوری مدیریت و کارکنان؛
- آزاد نمودن منابع انسانی که میتوانند برای مقاصد مولدتری مورد استفاده قرار گیرند؛
- کاهش نیاز اختصاص منابع کمیاب به وظایفی که صرفا جنبهی نگهدارندگی دارد؛
- کمک به فعالیتهای هماهنگ کنندگی هم در درون سازمان و هم بین گروههای کاری؛
- تقویت تواناییهای سازمانها برای جذب و نگهداشت کارکنان کارآمد؛
- افزایش ثبات عملکرد سازمانها؛
- توانمندی سازمان برای انطباق موثرتر با تغییرات محیطی (پادساکف و همکاران 2000).
طبق گفتهی کوهن و ویگودا (2000) برخی از مزایای رفتار شهروندی سازمانی عبارتند از: بهبود بهرهوری مدیریت و کارکنان، کارایی بیشتر در مصرف و تخصیص منابع، پایین آوردن هزینههای نگهداری و بهبود توانایی سازمان برای استخدام نیروهای با کیفیت.
نسبت به منافع سازمان، رفتار شهروندی باعث در اختیار داشتن یک گروه از کارکنان میشود که به سازمان متعهد هستند. بر اساس نقل قول جن (1988)، صرف وجود رفتار شهروندی سازمانی (بویژه فداکاری، وظیفهشناسی و شکیبایی)، باعث کاهش و نزول ترک خدمت و غیبت کارکنان میگردد؛ کارکنانی که به سازمان متعهدند برای مدتی طولانی با سازمان میمانند؛ محصولاتی با کیفیت بالا تولید میکنند و به موقعیت شرکت بر اساس رویکردهای متنوع و مختلف، کمک میکنند. از لحاظ منطقی میتوانیم حدس بزنیم که رفتار شهروندی سازمانی ممکن است محیط کاری درون سازمانی را بهتر ارتقا دهد.
سیاستهای انگیزشی رفتار شهروندی سازمانی
تقویت رفتار شهروندی مانند هر رفتار دیگری که از ما سر میزند نیاز به ترغیب و تشویق دارد یکی از مواردی که میتواند دراین زمینه تاثیر گذار باشد سیاستها و اقدامات سازمانی میباشد. مدیران سازمانی باید با وضع سیاستها و راهبردهای مناسب در جهت شکوفاتر شدن رفتارهای شهروندی سازمانی تلاش کنند در همین راستا میتوان چند مورد ازاین موارد را نام برد که برای ترغیب و ارتقا رفتار شهروندی مناسباند .
[1] Borman & Motowidlo
[2] Organ & Konovsky
[3] George & Betten hansen
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
.تعیین تاثیر رفتار شهروندی سازمانی مبتنی بر بعد نزاکت بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی
2?تعیین تاثیر رفتار شهروند سازمانی مبتنی بر بعدنوع دوستی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی
3?تعیین تاثیر رفتار شهروند سازمانی مبتنی بر بعد جوانمردی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی
4?تعیین تاثیر رفتار شهروند سازمانی مبتنی بر بعدوظیفهشناسی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی
5?تعیین تاثیر رفتار شهروند سازمانی مبتنی بر بعد آداب اجتماعی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی
6?تعیین میزان میانجی گری تسهیم دانش در خصوص تاثیر عوامل پنج گانه رفتارشهروند سازمانی بر کیفیت خدمات واحدهای سازمانی